Дистанционери и декоративни шпроси

 

logo-new

Дистанционери и декоративни шпроси за вграждане в стъклопакети

Повече от 50 години фирма Helmut Lingemann GmbH, разположена в гр. Вупертал, Германия, се занимава с разработване и производство на продукти за стъклопакети.

Алуминиеви дистанционери

Дистанционери

Алуминиевите дистанционери  за производство на стъклопакети HELIMA се произвеждат във всички стандартни размери – от 4 до 29 мм. Специалната им форма придава стабилност на профила и осигурява необходимата гъвкавост, за да могат те да се обработват с наличните технологии за производството на огъната дистанционерна рамка.

Алуминиевите дистанционери HELIMA с лакирана в различни цветове повърност (цветни дистанционери) са резултат от дългогодишни разработки и тестове за гарантиране на качеството.

Nirotec 015, Nirotec 017


Система Nirotec – Топъл кант

Ниската топлопроводимост на серия Ниротек, намалява топлинните загуби в областта на канта на стъклопакета. Ниротек повишава температурата по канта на стъклопакета в рамките на 4оС, в резултат на това значително намалява образуването на кондез по канта. Ниротек може да се обработва с висока продуктивност при всички автомати за огъване. Ниротек има слепваемост с всички уплътнителни материали. Система Ниротек е сертифицирана по EN 1279/2 + 3. УВ-устойчив кант – стъклопакета може да бъде запечатан със силикон. Цвят „черен мат” отразява цвета на рамката и придава ексклузивна оптика при стъклопакети с вградени декоративни шпроси.

Helima - Duplex


Система Duplex

Система HELIMA DUPLEX служи за изграждане на дистанционерна решетка за монтиране в стъклопакета при касетирани прозорци със залепена шпроса върху стъклопакета.

Helima Sprosse 2000, Helima 8x1,5

 


Декоративни шпроси

Алуминиеви декоративни шпроси (Хелими) за вграждане в стъклопакети. Един вариант за атрактивен дизайн на стъклопакета. Богата цветова гама, размери и разнообразна форма на крайния продукт.

  • Sprosse 2000
  • Helima 8×1,5 Gold

Исторически погледнато, Хелима е първата фирма произвела декоративни шпроси за вграждане в стъклопакети. Името Хелима е станало нарицателно за всички декоративни шпроси и днес често хората ги наричат „Хелими“ или „Хелима“.

Helima 8x1,5 Gold Helima 8x1,5

logo-new